Wat de Hel! tweede druk

Over stoere vrouwen.

Lisette, 84, dement, geestig en avontuurlijk, kijkt anders naar de wereld dan de meeste anderen. Ze gaat de strijd aan met dementie.

Haar dochter, een nuchtere succesvolle nieuwslezeres gaat op zoek naar Lisette als die weggelopen is en maakt een maatschappelijk ongewenste keuze.

De derde vrouw is Samya, uit Nigeria. Ze is naar Nederland gebracht door vrouwenhandelaren, ontsnapt en komt in de verwarrende wereld van asielzoekers terecht.

De levens van de vrouwen raken in elkaar verweven wat leidt tot surreële gebeurtenissen, waarvan sommige op waarheid berusten.

Van de personages is Samya naar voorbeeld van echte vrouwen getekend. Caro Sicking heeft vijf jaar gewerkt met uitgeprocedeerde vrouwen en kinderen, waarvan een aantal slachtoffer van mensenhandel was.

De eerste zin:

Vanaf de dag dat ik geboren werd, de eerste dag in het jaar waarop de zon scheen over de vlakke stad tussen twee rivieren, waar geen muziek gemaakt werd, geen stoel getimmerd, geen sla verbouwd, de stad waar niets gemaakt werd, maar waar de mensen zich lieten betalen voor het doorschuiven van de arbeid van anderen, bereidde ze me voor op het ergste: leven.

Wat de Hel! hoofdstuk I, tweede druk 2014

Bestel Wat de Hel!

Op de cover: Riet van Empel, Tilburg 1925-2014.

Auteur: Caro Sicking

Gedeeld met Studio nonfiXe, januari 2014

Dit vind je misschien ook leuk...